Yoga

Yoga is een methode die je waardevolle handvatten kan geven om jezelf te onderzoeken. Het brengt je naar binnen waardoor je de verbinding van binnenuit kan ervaren. Door Yoga kan je zien hoe je veelal aan het reageren bent op het denken, het lichaam en de prikkels om je heen. Hoe je de wereld ziet door een gekleurde bril, vanuit conditioneringen, eerdere ervaringen, goed en fout, leuk en niet leuk. Door dit te zien kan het veranderen en openen.

YOGA
Yoga
is een ervaringsgerichte methode waar je in het begin misschien wat discipline voor nodig hebt, maar als je eenmaal ervaart wat het je brengt, over kan gaan in pure liefde.

Tijdens de les neem ik je mee naar binnen. Je leert om bewust te zijn van het lichaam, de adem en de mind. We oefenen met yoga houdingen, ademhaling en meditatie en dringen zo door in de diepere lagen van onszelf.

OPBOUW LESSEN
De yogalessen zijn kalm en energiek tegelijk, met aandacht voor het fysieke lichaam, de adem en het denken. Elke les duurt 60-75 minuten en heeft dezelfde opbouw. We beginnen altijd met meditatie omdat het essentieel is om de verschillende yoga oefeningen rustig en bewust te kunnen doen. Daarna volgt een warming-up zodat spieren en gewrichten worden losgemaakt en voorbereid. Met zonnegroeten, asana (yoga houdingen) en pranayama (ademhalingstechnieken) zoeken we vervolgens de perfecte balans tussen kracht, stretch en stilte met als gevolg dat je steeds dichter bij jezelf komt. Zo word je sterker, krachtiger, stiller, soepeler, helderder, relaxter en efficiënter.

YOGA VOOR IEDEREEN
De yogalessen zijn geschikt voor iedereen, zowel voor beginners als gevorderden.
Wat je in de les leert kun je thuis oefenen. Iedereen stapt in op zijn eigen niveau en met zijn/haar redenen om Yoga te gaan beoefenen. Misschien wil je soepeler worden, kracht opbouwen, beter slapen, tot rust komen, zoek je verlichting in je klachten of ben je op zoek naar verdieping in jezelf.

Wees welkom en ervaar de kracht van Yoga!